AMASE

AMASE wil leerkrachten ondersteunen bij het overbruggen van de kloof tussen geavanceerde technologieën in de echte wereld en bèta/technisch onderwijs in de klas voor leerlingen van 12-18 jaar. Het wil de leerlingen in staat stellen om bèta/technische kennis over te dragen van het klaslokaal naar de echte wereld van wetenschappelijk onderzoek & technologie en vice versa en zo de motivatie van leerlingen vergroten om te kiezen voor bèta/technische vakken. Op deze manier krijgen leerlingen inzicht in de echte wereld van geavanceerd onderzoek en de toepassingen ervan, waaronder uitdagingen van de 21e eeuw zoals duurzaamheid, het uitbannen van vervuiling, het bestrijden van ziekten…

Bovendien is het project van plan om langdurige relaties op te bouwen tussen onderzoekers en leerkrachten die gemakkelijk kunnen worden uitgebreid naar andere wetenschappelijke gebieden. Door Nieuwe Materialen in de klas te brengen, wil het project de volgende doelen bereiken:
Leraren stimuleren om complexe onderwerpen, meer specifiek geavanceerde materiaalwetenschappen, op een aantrekkelijke manier onder de aandacht te brengen van leerlingen van 12-18 jaar. Vaak denken leraren dat geavanceerd onderzoek niet in de klas kan worden gebracht omdat de onderwerpen veel te moeilijk zijn. AMASE wil die angst wegnemen en docenten laten zien hoe ze tieners kunnen boeien voor tamelijk ingewikkelde onderwerpen.

Leerlingen van 12-18 jaar in de klas rechtstreeks in contact brengen met geavanceerde technologieën, hen een positieve houding geven ten opzichte van bèta/techniek, geavanceerde technologieën en geavanceerde materialen en hen motiveren om te kiezen voor een bèta/technisch beroep.
Leerlingen bewust maken van het belang van Advanced Materials voor het creëren van een duurzame toekomst zonder verlies van levenskwaliteit; hen een positieve houding tegenover Advanced Materials bijbrengen op basis van gedegen wetenschappelijke kennis. AMASE streeft naar langlevende resultaten door een Community of Practice op te richten tussen onderwijsgevenden (leerkrachten, schoolhoofden, …) en onderzoekers (zowel Advanced Materials als onderwijsonderzoekers) en tussen studenten en onderzoekers.

Leermodules

Je vind de modules op de projectwebsite: amaseproject.eu

Deelnemende partners

Scroll naar boven