Limburgse Campus verovert de Quantum SpinOff Golden Award 2017

KASOMK wint Golden Award Quantum SpinOff

   

Woensdag 31 mei zegevierden de leerlingen van Campus Harlindis en Relindis uit Maaseik in de Universiteit Antwerpen. Hier streden ze met het THHI Tessenderlo, KAMSA Aarschot, de Sint-Bavohumaniora Gent en het Virga Jessecollege Hasselt voor de felbegeerde Quantum SpinOff Golden Award. Die werd uitgereikt voor de meest originele toepassing van de moderne fysica. De wedstrijd wordt georganiseerd door de expertisecel Art of Teaching van de hogeschool UC Leuven-Limburg in samenwerking met Universiteit Antwerpen.

Het SpinOff-project wil leerlingen laten proeven van de moderne technologie en de state-of-the-art toepassingen in ondernemingen. Op die manier worden jongeren warm gemaakt voor een studie en carrière in de wetenschappen.

De studenten van Maaseik creëerden, dankzij een uitzonderlijke samenwerking tussen TSO en ASO, op basis van wetenschappelijk onderzoek een nieuwe virtuele app: C-me, samen te gebruiken met hun compleet zelfgebouwde drone.

C-me is niet zomaar de zoveelste app op de markt, maar een hoogvliegende livestream app waarbij iedereen, wereldwijd, dronebeelden kan delen en streamen vanuit zijn luie zetel. De C-me dient niet enkel voor recreatief gebruik, maar biedt ook een duidelijke maatschappelijke relevantie. Zo kan ze worden ingezet door hulpdiensten bij branden, voor verkeer, in het onderwijs en zelfs bij defensie.

Lees meer over de ideeën van de andere deelnemende scholen.