Verdiep je in de STEAM-didactiek (STEM + Art) tijdens de Griekse Zomerschool!

Verdiep je in de STEAM-didactiek (STEM + Art) tijdens de Griekse Zomerschool!

Tijdens de iMuSciCA-zomerschool leer je een interdisciplinaire STEAM-didactiek (STEM + Art) kennen, waarin muziek, fysica en engineering elkaar versterken. In een internationale omgeving leer je hoe je STEAM in je eigen school vorm kan geven, maar ook hoe leerkrachten uit andere Europese landen als Frankrijk en Griekenland het aanpakken.

De zomerschool gaat door van 1 tot 6 juli 2018 op een zonnige locatie in Griekenland. Lees meer op de internationale site van de zomerschool

Voor wie? 

De zomerschool is vooral bedoeld voor leerkrachten fysica, wetenschappelijk werk, STEM en natuurwetenschappen, maar ook voor leraren muziek. Leerkrachten uit alle graden van het secundair onderwijs zijn welkom.  

Wat is iMuSciCA?

Het onderzoeksproject iMuSciCA ontwikkelt leermaterialen rond basisinzichten van toon, natuurtonen, harmonieken, timbre, consonantie/dissonantie en dergelijke. Hierbij wisselen telkens vraagstellingen uit de muziek af met redeneringen en metingen in de fysica. Soms wordt ook een eenvoudig instrument gebouwd of gesimuleerd (engineering). 

iMuSciCA werkt met tools die de wetenschap achter de muziek hoorbaar maken. Hierbij worden interdisciplinaire inzichten ingezet voor muzikale expressie, voor het begrijpen van de fysica en het eenvoudig ontwerp van 3D-muziekinstrumenten. Dat wordt mogelijk gemaakt dankzij technologieën zoals tone synthesizer, canvas for music creation, sound visualizers zoals geluidsspectra, golfvorm, harmonieken, gesture recognition, electronic pen technology, 3D musical instrument design en meetkundesoftware zoals cabri express. Er is een ‘ICT-workbench’ waar je zowel fysisch als muzikaal virtueel met deze tools kan experimenteren. 

De inzichten zijn ook erg verrijkend als achtergrond voor de leerkracht en kunnen in vele contexten gebruikt worden.

Deelnameprijs

De deelnameprijs voor de Zomerschool bestaat uit: 

1. Inschrijfgeld: €420,00

2. Verblijfskost en excursies: €560

    • Van zondagavond 1/07 tot vrijdagmiddag 6/07 (op basis van een tweepersoonskamer)
    • All inclusive in het Golden Coast ****-hotel in Marathon nabij Athene
    • Bezoek aan Parthenon en Akropolis museum
    • Bezoek aan Poseidon tempel op Cape Sounion

3. Heen- en terugvlucht naar Athene: prijs afhankelijk van boeking

Maar… je hoeft niet alles zelf te betalen!

Je verblijf en vluchten worden door de onderzoeksgroep Art of Teaching van hogeschool UCLL betaald. Je hoeft enkel nog het inschrijfgeld te betalen, maar we raden aan om je directie te vragen deze officiële navorming te financieren (er wordt een navormingsattest afgeleverd). 

Hoe kan je deelnemen?

Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen voor Belgische leerkrachten: het is belangrijk dat je zo snel mogelijk en vóór 15 maart 2018 met deze motivatiebrief kandideert bij zowel renaat.frans@ucll.be, erica.andreotti@ucll.be als jeroen.opdenkelder@ucll.be. Op basis van je motivatie word je al dan niet geselecteerd en je deelnamekosten worden gesubsidieerd. 

Meer informatie?

Als je meer informatie wil of vragen hebt, stuur dan een mail naar zowel renaat.frans@ucll.be, erica.andreotti@ucll.be als jeroen.opdenkelder@ucll.be

Project Gegevens
01-07-2018
06-07-2018
Leerkrachten Fysica, WW, STEM, Muziek, NW
Marathon, Griekenland

Van zondag 1 juli tot en met vrijdag 6 juli 2018

420€ voor de zomerschool (excl. vluchten en hotel). Op voorwaarde van selectie!
renaat.frans@ucll.be of erica.andreotti@ucll.be
Delen: