Muzische injectie

Muzische injectie

Als je ideeën wil opdoen om de muzische vorming in het basisonderwijs te versterken, kies dan uit verschillende workshops voor beweging en drama, multimediale good practices, mandala tekenen en zoveel meer.

Een interessante studiedag waarbij we de verschillende disciplines van de muzische vorming ten volle kunnen beleven. Ook het nieuwe leerplan voor de basisschool wordt specifiek vanuit de muzische vorming (ZIL) toegelicht.

De volgende workshops zullen aan bod komen:

  • Mandala- tekenen door Christine Lenaerts

Christine haar intentie is iedereen in contact brengen met zijn creatief vermogen en met de ontspannende, helende werking van het tekenen van mandala’s. Met creatieve tekenoefeningen en ontspanningsoefeningen gaat ze aan de slag. Daarbij heeft ze zorgvuldige aandacht voor het verdiepingsproces bij ieder individu en het groepsgebeuren. 

  • Media, poëzie en muziek door Ron Claessens

Door middel van media (samples) ervaar je hoe je ritmisch aan de slag kan met woorden en klanken. Muziek en poëzie vertonen vele gelijkenissen op gebied van ritmiek, dynamiek, inlevingsvermogen. Kan het combineren van deze gemeenschappelijke componenten een meerwaarde bieden? Ron Claessens, docent muzische vorming verbindt poëzie, muziek en Ipads op unieke wijze.

  • Body grooven door Roeland Aerts

Muziek stroomt door ieders lichaam. Dat doet het al sinds mensenheugenis. Het enige dat we moeten doen is het eruit krijgen! Met deze leuze gaat Roeland Aerts, docent muziekdidactiek, vol enthousiasme met elke groep aan de slag. Hij gaat een stap verder met body percussion en combineert dit nu met de principes van circle songs en soundpainting.

  • DOEWAP door Claudine Martens

Hoe maak je van het zanguurtje een gezellig beweeg- en speelmoment? Met Doewap leer je liedjes die perfect aansluiten bij tal van klasthema’s. Tegelijk krijg je ideeën aangereikt om de liedjes meteen in je eigen klas te zingen. Docente Claudine Martens heeft als bevlogen muziekpedagoge veel ervaring met kinderen en inspireert je spelenderwijs.

Dagschema:

12u30 - 13u00: Welkom met koffie/water
13u00 - 14u00: Opening plenair
14u00 - 15u00: Sessie 1 (keuze uit de 4 workshops)
15u30 - 16u30: Sessie 2 (keuze uit de 4 workshops)
16u30 - 16u40: Beschouwing van de voorbije studiedag
16u40: Babbel met bubbels

Project Gegevens
22-11-2016
Basisonderwijs
UC Leuven-Limburg
Groep Lerarenopleiding, campus Diepenbeek
Agoralaan Gebouw B, Blok R (De Ark)
3590 Diepenbeek

22 november 2016
van 13.00 tot 16.40 u.

Jeroen Vanesser, Christine Lenaerts, Ron Claessens, Roeland Aerts, Claudine Martens
€45 voor 1 leraar, €75 voor 2 leraren, €100 voor 3 leraren, €125 voor 4 leraren - € 15 voor studenten
navorming.ler@ucll.be 011/180 460
Delen: